28 maart 2020 – Bericht van het bestuur

Ook het bestuur is zoekende in deze bijzondere tijden. Lees hier het bericht dat ze opgesteld hebben voor alle KVH-ers.

23 maart 2020 – Gevolgen voor de competitie

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni

Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie

Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ

KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

 

19 maart 2020 – Gevolgen voor de competitie

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen.

In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Ook de besluitvorming over de afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse (en de bijbehorende evenementen) én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april.

Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen. Het KNKV begrijpt dat alle korfbalverenigingen, korfballers en fans zo snel mogelijk duidelijkheid willen, maar rekent op begrip voor dit besluit.

 

17 maart 2020 – Gevolgen voor de competitie

Het KNKV heeft gisteravond bekend gemaakt welke gevolgen de maatregelen tegen het coronavirus hebben op de verschillende korfbalcompetities. De belangrijkste zaken op een rij:

Topkorfbal (geldt voor geen van onze teams, maar wel interessant om te weten)

De Korfbal Leaguefinale in Ahoy op 4 april zal niet doorgaan op die datum. Of de wedstrijd en de play-offs die daaraan voorafgaan op een later moment wordt gespeeld is nog niet bekend. Hierover neemt het KNKV uiterlijk 6 april een besluit, of eerder als de situatie daarom vraagt.

Wedstrijdkorfbal (KV Heerenveen S1, S2, S3, S4, A1, B1, C1, C2, D1)

Alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Het KNKV neemt uiterlijk 20 maart een besluit over de rangschikking en de promotie- en degradatieregeling.

Breedtekorfbal (KV Heerenveen S5, MW, B2, C3, D2, D3, E1, E2, E3, E4, F1, F2)

Alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal worden afgelast. Het bondsbestuur heeft besloten deze competitie als niet gespeeld te beschouwen.

Het veld op

Alle wedstrijden die tot en met 16 april op het veld zouden worden gespeeld worden afgelast. Op uiterlijk 6 april maakt het KNKV een besluit over het verdere verloop van de veldcompetitie.

Lees hier het artikel van het KNKV

 

16 maart 2020 – Geen korfbalactiviteiten tot 6 april

De eerder afgekondigde maatregelen worden in ieder geval verlengd tot 6 april!

 

12 maart 2020 – Geen korfbalactiviteiten t/m 31 maart

Het KNKV heeft zojuist besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

KV Heerenveen volgt dit advies op en dat betekent dat er tot en met 31 maart geen wedstrijden en trainingen en weinig overige activiteiten plaatsvinden op de club. Aangezien er geen wedstrijden plaatsvinden vervallen vanzelfsprekend ook de geplande vrijwilligersdiensten tot nader orde.

Deze maatregelen volgen op de additionele maatregelen, die het kabinet 12 maart afkondigde in verband met het coronavirus én diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Met deze maatregel volgt KV Heerenveen het advies van KNKV, het kabinet en sportkoepel NOC*NSF op.

Meer informatie over de consequenties van deze maatregel volgt zo spoedig mogelijk.

Het bestuur van KV Heerenveen

 

10 maart 2020 – KV Heerenveen en het Coronavirus

Net als veel scholen, bedrijven en andere sportverenigingen volgt KV Heerenveen, maar ook de Hoekstra-hal, de RIVM richtlijnen ten aanzien van het coronavirus. Tevens verwijst het KNKV naar deze richtlijnen en zij zien voorlopig nog geen aanleiding om wedstrijden te annuleren. De meest actuele informatie over het coronavirus kun je vinden op de website van het RIVM.

Het RIVM beschrijft een aantal maatregelen die we kunnen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Een aantal hiervan heeft invloed op ons als korfballers en voor nu betekent dit:

  • Dat we geen handen meer schudden voor en na de wedstrijd;
  • Dat we geen high-fives geven tijdens de training en wedstrijd;
  • Dat we geen bidons meer delen. Maak hierover dus goede afspraken of neem je eigen bidon mee.

Hopelijk kunnen we op deze wijze ook bijdragen aan het voorkomen van verdere verspreiding.

Het bestuur van KV Heerenveen