Klik hier voor het totaaloverzicht van de kantinediensten, seizoen 2020 – 2021 (t/m het weekend van 24/25 oktober 2020).

Corona & kantinediensten

Kantinediensten draaien in het “Corona tijdperk” ziet er iets anders uit dan normaal. Het volgende huisregels c.q. protocol zijn/is leidend. De vereniging is verantwoordelijk voor het naleven van de huisregels / regels in het protocol. De vrijwilligers die kantinediensten draaien spreken gasten aan bij het niet naleven van de regels.

Algemeen

  • Gasten houden 1,5 m afstand tot elkaar. Tenzij ze uit 1 huishouden komen.
  • We werken met reservering (kan ook bij de ingang), gezondheidscheck, en registratie van contactgegevens. De verplichte gezondheidscheck vindt plaats na het scannen van een QR-code, daarbij wordt ook om de registratiegegevens gevraagd. Alternatief: papieren registratie invulformulieren. Het invullen van de registratiegegevens is niet verplicht.
  • Het terras wordt voorlopig niet gebruikt.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Afstands- en zitplaatsregels

  • Jongeren t/m 12 jaar hoeven tot niemand afstand te bewaren.
  • Jongeren t/m 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Zij moeten wel 1,5 meter afstand bewaren tot anderen van 18 jaar of ouder. Bij twijfel is een ID check op leeftijd vereist.
  • Iedereen heeft een vaste zitplaats.
  • De tafels en stoelen staan opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM en het Horeca protocol en mogen niet verplaatst worden.
  • Aan een tafel mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten.
  • Er zijn 3 familie- of jongerentafels (jongeren t/m 17 jaar) waar meer personen mogen zitten zonder de afstand tot elkaar te bewaren.
  • Ga niet uit eigen beweging stoelen bijplaatsen en laat dit ook de gasten niet doen.

Hygiëne

  • Laat alle gasten bij binnenkomst de handen desinfecteren.
  • Reinig tafels, stoelen en menukaarten grondig als gasten de kantine hebben verlaten.
  • Kantinevrijwilligers wassen tenminste iedere 30 minuten hun handen.
  • Werkoppervlakten achter de bar en in de keuken dienen ieder uur gereinigd te worden.

Reguliere werkzaamheden kantinediensten

Bar & kantine

  • Verkoop van dranken en versnaperingen;
  • Bar schoonhouden (met een natte doek);
  • Indien nodig de koelkasten bijvullen (nieuwe producten achter aan en tevens de datum controleren van het huidig aanbod). De voorraad staat in de voorraadkast achter de keuken;

Tap, frituur etc.

  • In principe gaat de frituur ’s ochtends niet aan, behalve die keren dat een jeugdploeg kampioen wordt: zij krijgen dan patat na hun wedstrijd. Een lid van de jeugdcommissie of de coach van het betreffende team zal zich melden aan de bar;
  • ’s Ochtends zijn er voornamelijk jeugdwedstrijden en dan wordt er uiteraard geen alcohol geschonken. De tap mag open vanaf 14.00 uur. Schiet de tapkunde tekort kan men als alternatief flesjes aanbieden.
  • LET OP: we schenken geen alcohol aan jeugd onder de 18 jaar, bij enige twijfel over de leeftijd altijd om een legitimatie vragen!

Overige werkzaamheden

Veelal staat er een twee- of drietal achter de bar en is er voldoende de tijd om naast de werkzaamheden achter de bar aandacht te besteden aan een aantal andere zaken:

  • Tafels afnemen met een natte doek;
  • Vloer vegen met de handveger;
  • Toiletten op de eerste verdieping en begane grond checken op vuil en toiletrollen eventueel bijvullen;
  • Vensterbanken schoonmaken;
  • Vuilnisbakken legen en de vuilniszakken leegstorten in de containers (scheelt veel oppervlak en kosten voor het ledigen van de containers);
  • Stoelen afnemen met een natte doek;
  • Suggesties en reparatieverzoeken noteren op de actielijst;
  • Kleedkamers (8x) controleren (met een trekker het water naar de douche trekken). Vuil opruimen en prullenbakken leegstorten in de betreffende containers.

Ontvangst scheidsrechters
Scheidsrechters van de korfbalbond (‘van buiten’) melden zich vaak in de kantine:

  • Zij krijgen voor de wedstrijd, in de rust van hun wedstrijd en na de wedstrijd een consumptie aangeboden door KV Heerenveen;
  • Zij krijgen een sleutel van een van de twee scheidsrechterskleedkamers (herkenbaar aan het grote label aan de sleutel);
  • Tussen twee scheidsrechters de scheidsrechterskleedkamer even checken op netheid;
  • Veelal zal de coach van het betreffende KVH-team ook de scheidsrechter ontvangen.

Bijzonderheden veldseizoen

  • Verzorgen van limonade in de rust van jeugdwedstrijden: in de keuken staat een grote limonadetap, deze vullen met limonade en samen met bekertjes beneden onder de overkapping op een picknicktafel plaatsen;
  • Balkon controleren en opruimen.