Waar Heerenveen 2 knap de punten meenam uit Stiens, volgde het vlaggenschip dit voorbeeld niet in Kampen. Tot 6-6 ging de stand gelijk op, Heerenveen sloeg daarna een gat van drie doelpunten verschil, wat tevens de ruststand was (6-9). Het verschil in de rust had groter kunnen zijn als Heerenveen de kansen had afgemaakt. Na rust kon Heerenveen de voorsprong niet vergroten, en zag Dos Kampen dichter bij komen. Het missen van kansen brak Heerenveen op, waardoor de ploeg uit Kampen een voorsprong kon nemen. Tot de stand van 13-13 kon Heerenveen bij blijven, daarna sloeg Dos Kampen een gat van 4 punten (13-17). Met nog 5 minuten zuivere speeltijd, zette Heerenveen alles op alles om de score gelijk te trekken. Heerenveen kwam tot 16-17, maar de voorsprong van Dos Kampen was te groot, en kon de laatste minuut uitspelen waardoor de Friezen onnodig het jaar verliezend afsloten.

De selectie van Heerenveen wenst iedereen hele fijne feestdagen, en een gezond en voorspoedig 2016. Uiteraard zien wij jullie graag weer op 9 januari bij de eerste thuiswedstrijden van 2016. Heerenveen 2 speelt om 18.05 tegen Drachten v/d Wiel 3 en Heerenveen 1 ontvangt om 19.30 Oost Arnhem 1.